Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stroje a zařízení (KFY / SAZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / SAZD - Stroje a zařízení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, hlediska pro základní třídění strojů2. Rozdělení strojů podle jejich užití3. Základy funkce strojů a strojních zařízení4. Systematický přehled strojních systémů5. Energetické hnací systémy6. Energetické pracovní stroje7. Stroje a zařízení pro dopravu a manipulaci s materiály8. Stroje pro dopravu tekutin9. Stroje pro dopravu sypkých hmot, kusových hmot a osob10. Zařízení pro technickou úpravu prostředí11. Konstrukční principy a funkce základních druhů hnacích a pracovních strojů12. Vybrané výrobní stroje13. Normy pro provoz strojů a jejich bezpečnost14. Provoz, údržba, poruchovost, provozní havarie a garance provozuschopnosti strojů

Získané způsobilosti

Je schopen se orientovat v jednodušších strojních systémech, jejich funkcích a základních provozních podmínkách.

Literatura

Hájek, G.:. Čerpadla. Praha, SNTL 1983. Pavliska, J.:. Dopravní a manipulační zařízení. Ostrava. Tech. univerzita - FD. 2004. Heřmanský, B.:. Jaderné reaktory. Praha, SNTL 1981. Remta, F., Kupka. L.:. Jeřáby. Praha, SNTL 1981. Balák, R., Prokeš, K.:. Nové zdroje energie. Praha, SNTL 1984. Černý, V.:. Parní kotle a spalovací zařízení. Praha, SNTL 1983. Voštová, V.:. Provoz a údržba strojů. II. Praha. ČVUT FS. 2002. Kousal, M.:. Spalovací turbiny. Praha, SNTL 1983. Kříž, R.:. Stavba a provoz strojů I. Praha, Scientia, 1997. Jeřábek, K.:. Stroje a zařízení pro manipulaci: doplňkové skriptum . ČVUT FS. 1998. Kadrnožka, J.:. Tepelné elektrárny a teplárny. Praha, SNTL 1984. Švejda, K.:. Úvod do strojnictví a elektrotechniky. Praha, SNTL 1967. Brada, K.:. Vybrané statě z čerpací techniky. Praha, ČVUT 1994. Cihelka, J.:. Vytápění a větrání. Praha, SNTL 1984. Horák, V., Mošna F.:. Základy strojírenství. Praha, SPN 1989.

Požadavky

V kontrolní práci prokázat dobrou orientaci v konstrukci jednodušších strojních systémů a jejich provozních podmínkách.

Garant

doc. Ing. Alois Peterka, CSc.

Vyučující

Ing. Marta Horáková, Ph.D.doc. Ing. Alois Peterka, CSc.