Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z fyziky (KFY / SEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / SEF - Seminář z fyziky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-4. Mechanika a molekulová fyzika s termikou (pohyby, energie, mechanika tekutin, fázové změny, stavové rovnice, ...)5.-8. Elektřina a magnetismus (elektrostatické pole, el. obvody, elektrodynamika, střídavý proud, polovodiče, ...)9.-12. Kmity a vlny, optika (kmitavý pohyb, mechanické a elektromagnetické vlnění, geometrická, vlnová a kvantová optika)13.-14. Atomová a jaderná fyzika (modely atomů, spektra, elementy kvantové mechaniky, radioaktivní přeměny, detekce záření, ...)

Získané způsobilosti

Schopnost samostatně řešit typické úlohy z jednotlivých oblastí školské fyziky. Dobrá znalost základních fyzikálních koncepcí a schopnost vysvětlit je v roli učitele.

Literatura

Horák, Z., Krupka, F.:. Fyzika. Praha, SNTL, 1976. Hlavička A. a kol.:. Fyzika pro pedagogické fakulty - I. díl. SPN Praha, 1978. Halliday D., Resnick R., Walker J.:. Fyzika. Prometheus Praha, 2000. Bakule R., Svoboda E.:. Molekulová fyzika, Academia, Praha 1992. Beiser A.:. Úvod do moderní fyziky. Academia 1977.

Požadavky

Účast na cvičeních 80%, aktivita

Garant

doc. RNDr. Josef Blažek, CSc.