Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z mechaniky a molekulové fyziky (KFY / SEMD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / SEMD - Seminář z mechaniky a molekulové fyziky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kinematika hmotného bodu2. Dynamika hmotného bodu3. Práce, výkon, energie4. Vztažné soustavy5. Soustavy hmotných bodů6. Mechanika tuhého tělesa7. Všeobecná gravitace8. Pružné pevná tělesa9. Mechanika tekutin10. Kinetická teorie látek11. Vnitřní energie, teplo, teplota12. Struktura a vlastnosti látek13. Fázové přeměny14. Tepelné motory

Získané způsobilosti

Student zná základní pojmy, zákony a jevy, umí je matematicky popsat a dokáže správně fyzikálně interpretovat experiment z mechaniky a molekulové techniky.

Literatura

Horák, Z., Krupka, F. Fyzika. Halliday, D., Resnick, R., Walker J.:. Fyzika (Část 1 - Mechanika, Část 2 -Mechanika, Termodynamika), Vutium Brno a Prometheus Praha 2000. Hlavička, A. a kol.:. Fyzika pro pedagogické fakulty I. Praha, SPN, 1986. Fuka,J., Široká,M.:. Obecná fyzika I (Molekulová fyzika a termika). Procházka, M., Křenek, M., Novák, D.:. Sbírka úloh z elektrotechniky. Č. Budějovice, PF, 1979. Frish, M.:. Základy elektroniky a elektronických obvodů. Praha, UK, 1985.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, minimálně celková 50% úspěšnost ze dvou zápočtových testů.

Garant

doc. RNDr. Petr Bartoš, Ph.D.RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.