Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální měření I - nekovové materiály (KFY / SMN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / SMN1 - Speciální měření I - nekovové materiály, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, základní vlastnosti materiálů na bázi dřeva2. Poznávání dřevin3. Posuzování a hodnocení dřeva4. Vlastnosti dřeva z hlediska makroskopického a mikroskopického.5. Mechanické vlastnosti dřeva6. Technologické vlastnosti dřeva7. Měření vlhkosti dřeva8. Sušení a vlhčení dřeva9. Ochrana dřeva10. Základní vlastnosti vybraných plastů a dalších nekovových materiálů11. Poznávání vybraných plastů a dalších nekovových materiálů12. Mechanické vlastnosti plastů a dalších nekovových materiálů13. Technologické vlastnosti plastů a dalších nekovových materiálů14. Techniky zpracování a úprav plastů a dalších nekovových materiálů. Užití v technické praxi

Získané způsobilosti

Zvládá metodiku správného měření a má schopnost provádět základní zkoušky vlastností dřeva a dalších nekovových materiálů.

Literatura

Kolektiv:. Dřevařská příručka 1, 2. SNTL Praha 1989. Eisner, Havlíček, Osten:. Dřevo a plasty, SNTL, Praha 1983. Pexa, B.:. Laboratorní cvičení z oboru "dřevo", PF, Č. B. 1985. Bažantová, Z.:. Nauka o materiálech 10 - Zkušební metody. Praha, ČVUT 2000. Nutsch a kol.:. Příručka pro truhláře, Sobotáles, Praha 1999. Vintr, J.:. Technická praktika I. Ruční zpracování dřeva a plastů (druhé vydání). JU PF Č. Budějovice 2000.

Požadavky

Vyhovující úroveň naměřených výsledků a jejich zpracování.

Garant

PaedDr. Alena Poláchová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel ČERNÝPaedDr. Alena Poláchová, Ph.D.