Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební materiály a konstrukce (KFY / STM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / STM - Stavební materiály a konstrukce, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu. Struktura stavebních látek, základní vlastnosti, trvanlivost a odolnost2. Základní vlastnosti stav. materiálů - metody ověřování vlastností3. Kámen a kamenivo - lokality těžby a výrobny kameniva4. Pojiva a malty - technologie zpracování pojiv a malt5. Beton - výroba, transport a zpracování6. Lehký beton a výrobky s vlákny - výhody lehkého betonu, použití7. Keramika - použití keramických výrobků8. Kovy - nejběžnější použití9. Sklo a polymery10. Dřevo a živice11. Izolační hmoty a konstrukce z keramických materiálů12. Dřevěné konstrukce - útlum - renesance13. Ocelové konstrukce14. Železobetonové konstrukce

Získané způsobilosti

Orientace v základních konstrukčních materiálech ve stavebnictví a jejich praktickém užití. Pochopení charakteristiky jejich namáhání a dimenzování.

Literatura

Novák, J.:. Nauka o materiálech 10 - Stavební materiály I. Praha, ČVUT 1997. Bažantová, Z.:. Nauka o materiálech 10 - Zkušební metody. Praha, ČVUT 2000. Adámek, J., Novotný, B., Koukal, J.:. Stavební materiály. Brno, VUT-FAST 1996.

Požadavky

V kontrolní práci prokázat znalost vlastností stavebních materiálů a konstrukčních principů.

Garant

Ing. Petr Málek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Málek, Ph.D.