Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strojní součásti (KFY / STS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / STS - Strojní součásti, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, přehled strojních součástí2. Rozdělení strojních součástí, zařazení podle funkce3. Kreslení základních strojních součástí4. Základní pevnostní výpočty jednoduchých strojních součástí5. Dimenzování strojních součástí podle provozních podmínek6. Normalizované strojní součásti a normy související7. Nenormalizované strojní součásti8. Knihovny strojních součástí ve strojírenských CAD systémech9. Užití strojních součástí a jejich funkce ve strojích10. Zařazení strojních součástí do výkresových sestav strojů11. Konstrukce strojních součástí12. Normy ISO, EN, ČSN, DIN týkající se strojních součástí13. Označování strojních součástí na výkresech14. Zařazování strojních součástí do strojových celků, vhodnost použití v provozní praxi

Získané způsobilosti

Schopnost dimenzovat, kreslit a užít strojní součásti ve větších strojních celcích.

Literatura

Jančík, L.:. Části a mechanismy strojů. ČVUT FS. Praha. 2004. Švec, V.:. Části a mechanismy strojů: spoje a části spojovací. ČVUT FS. Praha. 2002. Dejl, Z.:. Konstrukce strojů a zařízení I.: spojovací části strojů: návrh, výpočet, konstrukce. Praha. ČVUT Fakulta stavební: Montanex. 2000.

Požadavky

V kontrolní práci prokázat dobrou orientaci v užití, dimenzování i kreslení strojních součástí.

Garant

doc. Ing. Alois Peterka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Alois Peterka, CSc.