Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická cvičení - nástroje (KFY / TCV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TCV - Technická cvičení - nástroje, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, základní teorie technologického zpracování kovů2. Ochrana a bezpečnost práce ve strojních dílnách3. Základní teorie obrábění4. Geometrie řezných nástrojů5. Materiál a konstrukce řezných nástrojů6. Použití, údržba a ostření nástrojů7. Nářadí, přípravky, jejich užití a údržba8. Měření a kontrola opotřebení nástrojů. Techniky broušení.9. Praktický nácvik ostření nástrojů a dílenských měření10. Druhy svařování a bezpečnost práce při svařování11. Příprava svařenců, volba svařovací metody, rovnání a řezání materiálu plamenem12. Svařování plamenem13. Svařování elektrickým obloukem, odporové svařování - bodové, švové14. Svařování v ochranné atmosféře, metody MIG, MAG, WIG

Získané způsobilosti

Zvládá základní praktické činnosti-ostření, údržba nástrojů, seřízení nářadí, má přehled o základních metodách svařování kovů.

Literatura

Kvasnička, I.:. Obráběcí nástroje. Praha. ČVUT FS. 1998. Zeman, K.:. Přípravky, obráběcí a tvářecí nástroje. Praha, ČVUT FS. 1988. Humár, A.:. Slinuté karbidy a řezná keramika pro obrábění. Brno, CBB- fakulta strojní. 1995. Řasa, J.:. Strojírenská technologie 3, Metody, stroje a nástroje pro obrábění. Praha. Scientia. 2000. Leinveber, J., Vávra, P. a kol.:. Strojnické tabulky. Praha Albra 2006. Novotný, J.:. Technologie I.:slévání, tváření, svařování. Praha. ČVUT FS. 2001.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, odevzdání cvičných výrobků v odpovídající kvalitě.

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel ČERNÝMgr. Pavel OlšanPaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.