Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická dokumentace (KFY / TDOZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TDOZ - Technická dokumentace, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, normalizace, základní požadavky na technické výkresy2. Čáry, písmo, pravidla zobrazování, průniky, částečné a přerušované obrazy3. Vynesené podrobnosti, pomocné a zjednodušené pohledy4. Označování dělících rovin, řezy a průřezy5. Popisové pole, kusovník, texty a tabulky6. Sestavy, schémata, změny na výkresech7. Kótování8. Soustavy kót, kótování opakujících se prvků, tabulkové kótování, zásady kótování9. Lícování10. Drsnost povrchu11. Stavební výkresy, stavebních prvky- okna, dveře, výklenky, schodiště, střechy12. Půdorys podlaží, příčný řez, pohledy, kótování13. Elektrotechnické výkresy, schémata, elektrotechnické značky, plošné spoje14. CADsystémy pro tvorbu elektrotechnické dokumentace FLY, P-CAD, ORCAD

Získané způsobilosti

Schopnost vytvářet a číst středně složitou strojírenskou, stavební a elektrotechnickou dokumentaci a orientovat se v souvisejících normách.

Literatura

Šťastný, J., Třeštík, B., Klepš, Z., Nová, I.:. Manuál technické dokumentace. Č.Budějovice KOPP 2004, ISBN 80-7232-223-0. Vávra, P. a kol.:. Strojnické tabulky. Praha, SNTL, 1983. Leinveber, J., Vávra, P. a kol.:. Strojnické tabulky. Praha Albra 2006. Pospíchal, J.:. Technické kreslení, ČVUT Praha FS.2004. J., Pospíchal:. Technické kreslení, ČVUT Praha FS.2005. Drastík, F.:. Technické kreslení podle mezinárodních norem. Ostrava, 1994. Klepš, Z. a kol.:. Tvorba technické dokumentace. České Budějovice, KOPP, 1994. Klepš, Z. a kol.:. Tvorba technické dokumentace. Praha, ČVUT, 1990.

Požadavky

Vypracování samostatného výkresu ze zvolené oblasti, vyhovující výsledky testů.

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.