Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická mechanika I (KFY / TEMD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TEMD1 - Technická mechanika I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, základy statiky tuhých těles2. Vyšetřování rovnováhy soustavy sil o společném působišti v rovině3. Vyšetřování výslednice soustavy sil o společném působišti v rovině4. Vyšetřování rovnováhy soustavy sil bez společného působiště v rovině5. Vyšetřování výslednice soustavy sil bez společného působiště v rovině6. Grafické a početní metody vyšetřování rovnováhy soustavy sil a výslednice sil7. Vyšetřování rovnováhy sil v prostoru8. Vyšetřování výslednice sil v prostoru9. Druhy podpor, statické řešení nosníků vetknutých10. Statické řešení prostých nosníků na dvou podporách - reakce v podporách11. Pasivní odpory, tření smykové12. Tření vláknové, tuhost lana13. Valivý odpor, tření čepové14. Vyšetřování těžišť

Získané způsobilosti

Je schopen vyšetřovat rovnováhu či výslednici jednodušších silových soustav grafickou i početní metodou.

Literatura

Valášek, M, a kol.:. Mechanika A. Praha. ČVUT FS. 2004. Valentin, M.:. Mechanika I. Statika. Zlín. Univerzita Tomáše Bati FD. 2005. Michalec, J.:. Pružnost a pevnost. Praha. ČVUT FD. 2001. Tepřík O., Knězů J., Stejskal V.:. Řešené příklady ze statiky. FS ČVUT. Tepřík O., Brousil J., Votípka F.:. Statika, FS ČVUT.

Požadavky

V kontrolní práci prokázat schopnost vyšetřit rovnováhu, či výslednici silové soustavy graficky i početně.

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zdeněk MichalčíkPaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.