Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické práce s didaktikou I (KFY / TEPP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TEPP1 - Technické práce s didaktikou I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Člověk a svět práce- analýza cílového zaměření vzdělávací oblasti.3.-5. Práce s drobným materiálem- didaktická analýza obsahu tématického okruhu.6.-7. Konstrukční činnosti- didaktická analýza obsahu tématického okruhu, charakteristika stavebnicových souborů.8.-9. Příprava pokrmů- didaktická analýza obsahu tématického okruhu.10. Analýza funkčních obsahových souvislostí vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce" s ostatními vzdělávacími oblastmi a průřezovými tématy RVP ZV.11. Možnosti začleňování prvků lidových zvyků, tradic a řemesel do výuky na 1. stupni ZŠ.12. Environmentální aspekty učiva vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce".13. Výchova ke zdravému životnímu stylu v obsahu vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce".14. Začleňování regionálních technických památek do obsahu učiva vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce".

Získané způsobilosti

Schopnost didaktické transformace obsahu vzdělávacího okruhu "Člověk a svět práce" na 1. stupni ZŠ.

Literatura

Rasinen, A.:. An Analysis of the Technology Education Curriculum of Six Countries. In: Journal of Technology Education. 2003. Honzíková, J. Bajtoš, J.:. Didaktika pracovní výchovy na 1. stupni ZŠ. 1. vyd. Plzeň, ZČU, 2004. Pine, K., Messer, D., John, K.:. Children s Misconceptions in primary science: A Survey of Teachers Views. In: Research in Science & Technological Education. 2001. Kalhous, Z., Obst, O. Školní didaktika. 1. vyd. Praha, Portál, 2002. Honzíková, J.:. Teorie a praxe tvořivosti v technické výchově. 1. vyd. Plzeň, Pedagogické centrum, 2003.

Požadavky

Schopnost integrovat poznatky do vlastní přípravy výuky předmětu. Projekt "technické objekty regionu".

Garant

PhDr. Eva Roučová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eva Roučová, Ph.D.