Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické práce s didaktikou II (KFY / TEPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TEPP2 - Technické práce s didaktikou II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-4. Projektování výuky pro vzdělávací oblast "Člověk a svět práce" na 1. stupni ZŠ.5.-6. Organizace výuky, její materiální vybavení a zajištění.7.-8. Pokusy a pozorování při práci s drobným materiálem.9.-10. Možnosti využití systému Lego Dacta ve výuce vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce".11. Možnosti realizace exkurzí ve výuce vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce"12. Navrhovatelská činnost studentů: projektová výuka ve vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce"13.-14. Exkurze studentů (regionální technické památky a muzea, drobné řemeslnické dílny, muzejní expozice technických hraček).

Získané způsobilosti

Praktické zvládnutí komplexního souboru technologických a didaktických postupů.

Literatura

Švec, V.:. Klíčové dovednosti ve vyučování a výcviku. 1. vyd. Brno, Masarykova univerzita, 1998. Švec, V.:. Monitorování a rozvoj pedagogických dovedností. 1. vyd. Brno, Paido, 2000. Siebert, H.:. Pädagogischer Konstruktivismus. 3. vyd. Weinheim, Verlasgruppe Beltz, 2005. Benenson, G.:. Teachers Researching, Children Designing. In: Journal of Technology Education. 2001. Kol.:. Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I.-IV. Praha, LIBRI, 2002.

Požadavky

Praktická znalost výukových témat, samostatné vytvoření ŠVP pro technickou výchovu na 1. stupni ZŠ.

Garant

PhDr. Eva Roučová, Ph.D.