Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická mechanika II (KFY / TM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TM2 - Technická mechanika II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, základy nauky o pružnosti a pevnosti2. Aplikací na konstrukci a funkci technických systémů3. Základní druhy namáhání4. Hookův zákon, skutečná a smluvní napětí5. Dovolené namáhání, dynamika namáhání6. Steinerova věta, průřezový modul, kvadratický moment setrvačnosti7. Prostý tah8. Prostý tlak9. Tlak na styčných plochách, kontrola na otlačení, tlakové nádoby10. Ohyb11. Smyk12. Krut13. Vzpět14. Dimenzování zařízení s ohledem k pevnosti, či deformaci

Získané způsobilosti

Je schopen provádět výpočty napětí podle pevnostních rovnic pro základní druhy namáhání a porovnat s dovoleným namáháním podle provozních podmínek zařízení.

Literatura

Valášek, M, a kol.:. Mechanika A. Praha. ČVUT FS. 2004. Valentin, M.:. Mechanika I - Kinematika, Univerzita Tomáše Bati Zlín, 2003. Valentin, M.:. Mechanika I. Dynamika. Zlín. Univerzita Tomáše Bati.2003. Nožička, J.:. Mechanika tekutin, FS ČVUT Praha, 2004. Michalec, J.:. Pružnost a pevnost. Praha. ČVUT FD. 2001. Pavelek, M.:. Termomechanika, VUT Brno, 2003. Hladký, J.:. Úvod do mechaniky tekutin, PF České Budějovice, 1994. Hladký, J.:. Úvod do termomechaniky, PF České Budějovice, 1995. Nožička, J.:. Základy termomechaniky, FS ČVUT Praha, 2001.

Požadavky

Prokázat v kontrolní práci schopnost samostatného řešení úloh z oblasti pružnosti a pevnosti s aplikací na konstrukci a funkci technických systémů.

Garant

RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.