Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická praktika (KFY / TPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TPR - Technická praktika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bezpečnost práce ručního a strojního obrábění kovů.2. Základy třískového obrábění kovů, uspořádání pracoviště.3. Nejužívanější způsoby ručního a strojního zpracování kovů: rozměření a orýsování materiálu.4.-6. V praxi nejužívanější způsoby obrábění a jejich specifika, geometrie nástrojů a jejich ostření, řezné podmínky, chlazení, řezná rychlost.7. Stříhání, řezání.8. Sekání, pilování.9. Nýtování, řezání závitů.10. Pájení, tepání.11. Ohýbání, rovnání.12. Vrtání, povrchové úpravy.13. Broušení a leštění.14. Soustružení a frézování.1. Bezpečnost práce ručního a strojního obrábění dřeva a plastů, uspořádání pracoviště.2. Základy třískového obrábění.3. - 5. V praxi nejužívanější způsoby obrábění a jejich specifika, geometrie nástrojů a jejich ostření, řezné podmínky.6. - 7. Nejužívanější způsoby ručního a strojního zpracování dřeva a plastů: rozměření, orýsování materiálu.8. Stříhání, řezání.9. Pilování, dlabání.10. Hoblování, vrtání.11. Povrchové úpravy, broušení a leštění.12. Soustružení.13. Frézování.14. Spojování dřeva a plastů.

Získané způsobilosti

Zvládnutí základních způsobů ručního a strojního zpracování kovů včetně související bezpečnosti práce.Znalost teorie a praxe základů ručního a strojního zpracování dřeva a plastů včetně údržby, ostření a seřizování ručního nářadí.

Literatura

Kučera, V. a kol.:. Bezpečnost při práci v dílnách. Praha Práce 1974. Štajnochr, L.:. Broušení nástrojů. Praha, Grada, 2000. Maňas, L. - Kočera, F.:. Stroje a zařízení pro dřevařský průmysl. SNTL Praha 1979. Vávra, P. a kol.:. Strojnické tabulky. Praha SNTL 1999. Pavelka J. - Veselý, B.:. Technická praktika - ruční obrábění kovů. PF UPJŠ Košice 1988 (skriptum). Veselý, B.:. Technická praktika - strojní obrábění kovů. Č.Budějovice PF JU 1994 (skriptum). Vintr, J.:. Technická praktika II. Strojní obrábění dřeva. JU PF České Budějovice 1996. Vintr, J.:. Technická praktika. PF JU České Budějovice 1992. Kafka, J.:. Technologie obrábění- návody ke cvičení. Praha, ČVUT, 2001. Mádl, J.:. Technologie obrábění 1 - 3. Praha, ČVUT, 2000.

Požadavky

Vypracování konstrukční dokumentace navržených výrobků a jejich zhotovení. Vyhovující klasifikace grafických úkolů, praktických úkolů, teoretických znalostí.

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel ČERNÝPaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.