Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické práce s didaktikou I (KFY / TPRP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / TPRP1 - Technické práce s didaktikou I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Člověk a svět práce- analýza cílového zaměření vzdělávací oblasti.3.-4. Člověk a svět práce- analýza vzdělávacího obsahu vzdělávací oblasti.5.-7. Práce s drobným materiálem- didaktická analýza obsahu tématického okruhu.8.-9. Konstrukční činnosti- didaktická analýza obsahu tématického okruhu, charakteristika stavebnicových souborů.10. Příprava pokrmů- didaktická analýza obsahu tématického okruhu.11. Analýza funkčních obsahových souvislostí vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce" s ostatními vzdělávacími oblastmi a průřezovými tématy RVP ZV.12. Možnosti začleňování prvků lidových zvyků, tradic a řemesel do výuky na 1. stupni ZŠ. Enviromentální aspekty učiva vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce".13. Výchova ke zdravému životnímu stylu v obsahu vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce".14. Začleňování regionálních technických památek do obsahu učiva vzdělávací oblasti "Člověk a svět práce".

Získané způsobilosti

Základní orientace ve světě techniky; osvojení příslušné technické terminologie, schopnost didaktické transformace vzdělávacího obsahu; technická gramotnost a uživatelství techniky

Literatura

MACH, P.:. Brána do minulosti techniky. CD- ROM. Plzeň: PdF ZČU, 2001. ISBN nemá. ROUČOVÁ, E.:. Didaktika TP v učitelství pro 1. stupeň ZŠ. České Budějovice: PdF JU, 2003. Dostupné na WWW: < http:// www.pf.jcu.cz/eamos>. PATURI, F. R.:. Kronika techniky. 1. vyd. Praha: Fortuna Print, 1993, s. 651. ISBN nemá. LOKŠOVÁ, I., LOKŠA, J.:. Pozornost, motivace, relaxace a tvořivost dětí ve škole. 1. vyd. Praha: Portál, 1999. ISBN 807178-205-X. KOLLÁRIKOVÁ, Z.- PUPALA, B.:. Předškolní a primární pedagogika. 1. vyd. Praha: Portál, 2001. 455 s. ISBN 80. HONZÍKOVÁ, J.:. Teorie a praxe tvořivosti v technické výchově. 1. vyd. Plzeň: Pedagogické centrum, 2003. Tištěná část 34+ 205 s. CD. ISBN 80- 7020- 124- X.

Požadavky

Vypracování seminární práce ve formě Power Point prezentace: historické a aktuální objevy techniky.

Garant

PhDr. Eva Roučová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eva Roučová, Ph.D.