Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní technika (KFY / VTEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / VTEP - Výpočetní technika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy hardware (PC a jeho periférie).2. Software a jeho rozdělení.3. Práce s textem (MS Word) a jeho využití při výuce (tvorba dokumentů, matematické výrazy, ...).4. Práce s textem (MS Word) a jeho využití při výuce (tvorba dokumentů, matematické výrazy, ...).5. Práce s tabulkami a grafy (MS Excel) a jeho využití při výuce (tvorba grafů v technické a společenské praxi, ...).6. Práce s tabulkami a grafy (MS Excel) a jeho využití při výuce (tvorba grafů v technické a společenské praxi, ...).7. Práce s grafikou (Corel Draw, Corel PhotoPaint, Adobe ) - příprava obrázků a úprava fotografií pro výukové potřeby.8. Práce s grafikou (Corel Draw, Corel PhotoPaint, Adobe ) - příprava obrázků a úprava fotografií pro výukové potřeby.9. Tvorba jednoduchých WWW stránek (MS FrontPage) - prezentace projektů a výukových a školních aktivit.10. Tvorba jednoduchých WWW stránek (MS FrontPage) - prezentace projektů a výukových a školních aktivit.11. Prezentace v PowerPointu - aplikace do výuky odborných předmětů.12. Prezentace v PowerPointu - aplikace do výuky odborných předmětů.13. Samostatná práce - příprava seminární práce.14. Prezentace seminární práce.

Získané způsobilosti

Zvládnutí základních pojmů hardware a software. Užití běžného software pro tvorbu výukových materiálů.

Literatura

Adámek, P.:. Osobní počítače I. České Budějovice, PF JU, 1993.

Požadavky

Vypracování seminární práce, aktivní práce s textovými a tabulkovými editory; tvorba grafů, tvorba a zpracování obrazových souborů.

Garant

PhDr. Václav MEŠKAN

Vyučující

PhDr. Václav MEŠKAN