Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Principy a systémy měřících přístrojů (KFY / XPSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / XPSM - Principy a systémy měřících přístrojů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Operační zesilovače - historie, ideální operační zesilovač, aplikace v měřicí technice.2. Reálný operační zesilovač - parametry, chyby, omezení.3. Lineární zapojení s operačními zesilovači.4. Komparátory, vzorkovací zesilovače, usměrňovače a nelineární zapojení s OZ.5. Aktivní filtry s OZ, tvarovače signálu.6. Digitálně-analogové převodníky, parametry, chyby, aplikace.7. Analogově-digitální převodníky integrační - principy, parametry, aplikace.8. AD převodníky zpětnovazební-principy, parametry, aplikace.9. AD převodníky paralelní, sigma-delta, principy, parametry, aplikace.10. Konfigurace a principy některých elektronických měřicích přístrojů- multimetry, čítače, osciloskopy, spektrální analyzátory.11. Časové základny, generátory tvarových kmitů, číslicové filtry.12. Vybrané převodníky neelektrických veličin na elektrické, principy, aplikace.13. Systémy pro počítačem řízený sběr, zpracování a prezentaci naměřených dat.14. Standardní a speciální sběrnice používané v měřicí technice, měřicí karty.

Získané způsobilosti

Získání přehledu v oblasti elektronických měřicích přístrojů, schopnost samostatně řešit a navrhovat vybrané obvody typické v měřicích aplikacích.

Literatura

Matyáš, V. Elektronické měřicí přístroje. Praha, SNTL, 1981. Ďaďo, S., Sedláček, M. Měření aktivních elektrických veličin s anharmonickými průběhy. Praha, SNTL, 1987.

Požadavky

Řešení zadaných úloh se zaměřením na měřicí techniku

Garant

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.