Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní fyzikální měření III (KFY / ZFM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / ZFM3 - Základní fyzikální měření III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. bezpečnostní předpisy, řád a organizace praktika.2. měření odporů přímou metodou.3. měření odporů substituční metodou.4. měření vlastní a vzájemné indukčnosti.5. měření kapacity metodou přímou.6. měření vnitřního odporu galvanických článků a měřících přístrojů.7. měření elektromotorických napětí a odporů kompenzační metodou.8. měření závislosti napětí na potenciometru na zatížení.9. měření odporů metodou Wheatstonova můstku.10. měření teplotního součinitele odporu.11. měření charakteristiky vlákna žárovky.12. měření intenzity a indukce magnetického pole.13. měření charakteristiky doutnavky.14. měření rezonanční křivky paralelního RLC obvodu.

Získané způsobilosti

Měření a vyhodnocení úloh z elektřiny a magnetismu.

Literatura

Tölg, T.:. Fyzikální praktikum, FAV ZČU Plzeň, 2006. David, P.:. Fyzikální praktikum II. České Budějovice, PF, 1986. Bakule, R., Šternberk, J.:. Fyzikální praktikum II - Elektřina a magnetismus, UK Praha, 1989. http://home.pf.jcu.cz/~kriz/. Interní texty k úlohám. Meloun, M., Militký, J.:. Kompendium statistického zpracování dat, Academia Praha, 2006.

Požadavky

Získání základních dovedností při měření a vyhodnocení naměřených dat z elektřiny a magnetismu, schopnost aplikace teoretických poznatků na konkrétní experimenty.

Garant

RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.