Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Člověk a jeho svět III-Rozmanitost přír. (KGE / CASK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / CASK3 - Člověk a jeho svět III-Rozmanitost přír., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní témata: Země a sluneční soustava v pohybu, Země jako zdroj života, atmosféra a počasí, rozmanitost klimatu, voda pevnin a oceánů, utváření zemského povrchu, půdy, rozšíření bioty v území, územní ochrana přírody, krajiny a životního prostředí, globální fyzickogeografické problémy, základy kartografie a užití map, didaktika předmětu.

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu a obsahu předmětu.

Literatura

Holden, J.:. An Introduction to Physical Geography and the Environment, Prentice Hall, 696 s. 2004. Matušková, A.:. Cvičení z didaktiky vlastivědy. PedF ZČU, Plzeň, 93 s. 1998. Šupka, J., Hofmann, E., Rux, J.:. Didaktika geografie I. Pedagogická fakulta MU, Brno, 104s. 1993. Král, V.:. Fyzická geografie Evropy. Academia, Praha, 348 s. 1999. Votýpka, J.:. Fyzická geografie Evropy. Carolinum, Praha, 258 s. 1994. Netopil, R. a kol.:. Fyzická geografie I., Praha, SPN, 272 s. 1984. Horník, S.:. Fyzický geografie II., Praha, SPN, 319 s. 1986. Demek, J.:. Geomorfologie českých zemí, Praha, nakladatelství ČSAV, 335 s. 1965. Demek, J. a kol.:. Hory a nížiny. Zeměpisný lexikon ČSR, Praha, Academia, 584 s. 1987. Strahler, A. H., Strahler, A. N.:. Introducing Physical Geography, Chichester, 752 s. 2006. Kratochvílová, J.:. Teorie a praxe projektové výuky. Brno: Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, 2006. Kühnlová, H.:. Život v našem regionu. Praktická učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Praha, Fraus, 64 s. 2012.

Požadavky

Tvorba projektu z probírané problematiky (rozmanitost přírody na Zemi) zaměřeného pro žáky 1. stupně. Tvorba didaktické pomůcky tematicky spjaté s náplní předmětu. Min. 80% účast na semináři, splnění písemného zápočtového testu a ústní zkoušky.

Garant

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.