Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika geografie II (KGE / DIGZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / DIGZ2 - Didaktika geografie II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Platné vzdělávací dokumenty: Bílá kniha, Standardy základního vzdělávání, současnévzdělávací programy.2. Nové trendy v geografickém vzdělávání3. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání4. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání5. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání6. Vzdělávací obor Zeměpis7. Didaktika základů kartografie a topografie. Zdroje geografických informací.8. Didaktika učiva Země jako vesmírné těleso9. Didaktika přírodní sféry10. Didaktika společenské a hospodářské sféry11. Didaktika společenské a hospodářské sféry12. Didaktika učiva o životním prostředí13. Didaktika ochrany člověka při ohrožení zdraví a života14. Prezentace seminárních prací

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Šupka, J. - Hofman, E. - Matoušek, A.:. Didaktika geografie II. Brno, MU, 1994. Sekava, R.:. Didaktika geografie pro ZŠ. České Budějovice, PF JU, 1997.

Požadavky

Vypracují a prezentují seminární práci na zadané téma.

Garant

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.