Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografická analýza mikroregionu (KGE / GAMZG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GAMZG - Geografická analýza mikroregionu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výběr modelového územíPřírodní složky krajiny a jejich vliv na společnost v územíHistorické události, objektyAnalýza populačního vývoje obcíZměny sídelní strukturyStrukturální charakteristiky populace do roku 1990 a dnes - srovnáníHospodářská základna do roku 1990 a dnes - srovnáníAnalýza dopravní propojenosti v regionu a do centerKrajinné změnyStrategické plány a územní plány relevantní pro analyzované územíSWOT analýza - podklad propredikci vývoje regionuVyhodnocení vnějších a vnitřních faktorů rozvoje

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů a obsahu předmětu.

Literatura

HRNČIAROVÁ, T. a kol. (2009):. Atlas krajiny České republiky Praha, Ministerstvo životníhoprostředí ČR, 331 s. RŮŽKOVÁ, J., ŠKRABAL J. (2006):. Historický lexikon obcí České republiky 1869-2005 I-II. ČSÚ, Praha, 623 s. BIČÍK, I. a kol. (2012):. LandUse/CoverChanges in SelectedRegions in theWorld. Volume VII. UGU-LUCC, 79 s. Územní a strategické plány. Výsledky sčítání lidu, domů a bytů. WEB.

Požadavky

Průběžná individuální práce na zadaných úkolech.

Garant

doc. RNDr. Ivan Bičík, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Ivan Bičík, CSc.doc. RNDr. Ivan Bičík, CSc.RNDr. Stanislav Kraft, Ph.D.