Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzická geografie ČR (KGE / GCR1Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GCR1Z - Fyzická geografie ČR, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poloha a fyzickogeografické poměry ČR v evropském rámci2. Geologické poměry ČR I (geologický vývoj Českého masívu a Karpat)3. Geologické poměry ČR II (geologická regionalizace Českého masívu a Karpat)4. Reliéf ČR I (vliv exogenních a endogenních geomorfologických sil)5. Reliéf ČR II (geomorfologická regionalizace České vysočiny)6. Reliéf ČR III (geomorfologická regionalizace Karpat)7. Klimatické poměry ČR8. Hydrologické poměry ČR (říční síť a režim vodních toků, umělé a přírodní vodní nádrže)9. Hydrologické poměry ČR (podzemní voda), pedogeografické poměry ČR (půdní druhy)10. Pedogeografické poměry ČR (půdní typy), biogeografické poměry ČR (vývoj a rozšíření fauny a flóry)11. Biogeografické poměry ČR (biogeografická regionalizace)12. Typy krajiny, systém ochrany a životní prostředí ČR13. Fyzickogeografická regionalizace ČR I (obecná problematika komplexních fyzickogeografických regionalizací)14. Fyzickogeografická regionalizace ČR II (Fyzickogeografické regiony ČR)

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Culek, M. (ed.):. Biogeografické členění České republiky. ENIGMA, Praha, 347 s. 1995. Kunský, J.:. Československo fyzicky - zeměpisně. SPN, Praha, 252 s. 1974. Chlupáč, I. a kol.:. Geologická minulost České republiky. Academia, Praha, 436 s. 2002. Čihař, M.:. Ochrana přírody a krajiny I. Územní ochrana přírody a krajiny v České republice. Univerzita Karlova v Praze, 229 s. 1998. Kolektiv autorů:. Přírodní poměry Československa. SPN, Praha, 170 s. 1960. Haufler, V., Korčák, J., Král, V.:. Zeměpis Československa. ČSAV, Praha. 1983. Demek, J.:. Zeměpisný lexikon ČSR. Hory a nížiny. Academia, Praha, 584 s. 1987. Vlček, Z.:. Zeměpisný lexikon ČSR. Vodní toky a nádrže. Academia, Praha, 316 s. 1984.

Požadavky

vypracují seminární práci na zadané téma a prezentují ji na cvičeních. Dále napíší 2 slepé mapy s prvky fyzické geografie ČR

Garant

Mgr. Michal Vančura, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Rypl, Ph.D.Mgr. Jiří Rypl, Ph.D.