Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografické informační systémy a DPZ (KGE / GDPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GDPZ - Geografické informační systémy a DPZ, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geoprvky a databáze2. Datové modely GIS3. Zdroje dat pro GIS, Základní digitální mapové podklady4. Převod informace z analogové do digitální podoby, georeferencování5. Digitální model terénu (DMT), družicové navigační a polohové systémy6. Podstata dálkového průzkumu země7. Základní rozdělení druhů snímků a jejich vlastnosti, oblasti využití DPZ8. Software Google Earth, Nasa World Wind9. Mobilní mapování a jejich využití pro výuku a praxi I10. Mobilní mapování a jejich využití pro výuku a praxi II11. Fáze mobilního mapování12. Zpracování dat a tvorba mapových výstupů13. Moderní geoinformační technologie a jejich využití14. Rezerva

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Voženílek, V.:. Cartography for GIS - Geovisualization and Map Communication. Olomouc, Univerzita Palackého, 140 s., 2005. Rapant, P.:. Družicové polohové systémy. Ostrava, VŠB-TU, 200 s. 2002. Voženílek, V.:. Geografické informační systémy I. - Pojetí, historie, základní komponenty. Olomouc, Vydavatelství Univerzity Palackého, 173 s., 2000. http://gis.vsb.cz/publikace/gitTuček, J. GIS - principy a praxe, Computer Press. Praha, 1998. ISBN ISBN 80-7226-091-.Davis, D. E.:. GIS pro každého - vytváříme mapy v počítači. Praha, Computer Press, 120 s., 2000. Hermann, J., Pomezný, P.:. Úvod do geografických informačních systémů I, II, III. Ostrava, Ostravská Univerzita v Ostravě, 200 s., 2003. Rapant, P.:. Úvod do geografických informačních systémů. Ostrava, VŠB-TU, 105 s., 2002.

Požadavky

splnění úkolů zadaných ve cvičení v programu ArcGIS, zpracování mapových výstupů dle zadání v programu ArcMap 9.1

Garant

Ing. Tomáš Dolanský, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin BLAŽEKMgr. Vojtěch BLAŽEKIng. Tomáš Dolanský, Ph.D.