Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografické informační systémy v praxi (KGE / GISP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GISP - Geografické informační systémy v praxi, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Souřadnicové systémy v GIS a zdroje dat pro státní správu2) Formáty dat-vztah GIS a CAD3) Územně plánovací dokumentace a územně analytické podklady (ÚPD,ÚAP) ve vztahu ke GIS4) Územně plánovací dokumentace a územně analytické podklady (ÚPD,ÚAP) ve vztahu ke GIS5) Územně plánovací dokumentace a územně analytické podklady (ÚPD,ÚAP) ve vztahu ke GIS6) Extenze ArcGIS 10 pro ÚPD/ÚAP (Spatial analyst, Network analyst)7) Extenze ArcGIS 10 pro ÚPD/ÚAP (Spatial analyst, Network analyst)8) Extenze ArcGIS 10 pro ÚPD/ÚAP (Spatial analyst, Network analyst)9) Extenze ArcGIS 10 pro ÚPD/ÚAP (Spatial analyst, Network analyst)10) Práce na vlastním projektu11) Práce na vlastním projektu12) Práce na vlastním projektu13) Práce na vlastním projektu14) Rezerva

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu a obsahu předmětu.

Literatura

LONGLEY, P. A., GOODCHILD, M. F., MAGUIRE, D. J., RHIND, D. M. (2001):. Geographic Information Systems and Science. Wiley&Sons, London, 454 s. RAPANT, P. (2005):. Geoinformační technologie. Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, 96 s. Odborná periodika: Zeměměřič, Geobusiness. MIKULÍK, O., VOŽENÍLEK, V., VAISHAR, A. a kol. (2008):. Studium rozvoje regionu založené na vizualizaci geoinformačních databází. Univerzita Palackého, Olomouc, 181 s.

Požadavky

Zpracování dílčích praktických úkolů v programu ArcGIS (9.x, 10.x) a jeho extenzí souvisejících s územně analytickými podklady a jejich zpracováním. Práce na semestrálním projektu zaměřeném ryze prakticky na užití GIS ve veřejné správě. Součástí výuky bude také účast na exkurzi či exkurzích do instituce státní správy využívající GIS.