Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie jihočeské oblasti (KGE / GJOZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GJOZK - Geografie jihočeské oblasti, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geologické poměry jihočeské oblasti2. Geomorfologie a horopis jihočeské oblasti3. Klimatické a hydrologické poměry jihočeské oblasti4. Půdní a biogeografické poměry jihočeské oblasti, ochrana a stav životního prostředí Jižních Čech5. Socioekonomická geografie jihočeské oblasti - geografie sídel a obyvatelstva6. Průmysl jihočeské oblasti7. Zemědělství jihočeské oblasti8. Terciérní sféra v jihočeské oblasti

Získané způsobilosti

Student získá základní představu o charakteru fyzickogeografického a socioekonomického prostředí na území jižních Čech. Zároveň je kladen důraz na pochopení vzájemného propojení a souvislostí mezi fyzickogeografickou a socioekonomickou sférou.

Literatura

Häufler, V.:. Ekonomická geografie Československa. Academia, Praha, 684 s. 1978. Chábera, S.:. Fyzický zeměpis jižních Čech. České Budějovice, PF JU, 1998. Hampl, M. a kol.:. Geografická organizace společnosti a transformační procesy v České republice. PřF UK, Praha, 395 s. 1996. Kopačka, L., Šíp, J., Štěpánek, V. (eds.):. Geografie cestovního ruchu. Skripta. Praha, PřF UK, 300 s. 2000. Mištěra, L. a kol.:. Geografie krajů ČSSR. SPN, Praha, 339 s. 1984. Albrecht, J.:. Chráněná území ČR VIII. Českobudějovicko. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Praha, 806 s. 2003. Chábera, S. (ed.):. Jihočeská vlastivěda. Neživá příroda. Jihočeské nakladatelství, České Budějovice. 1985. Kubeš, J.:. Problémy stabilizace venkovského osídlení ČR. Katedra geografie, Pedagogická fakulta JU, České Budějovice, 160 s. 2000. Hampl, M. a kol.:. Regionální struktura a vývoj systému osídlení ČSR. UK, Praha, 150 s. 1986. Různé statistické publikace a plánovací dokumentace. Korčák, J.:. Vylidňování jižních Čech. Studie demografická. Spolek pro blaho venkova, Praha, 99 s. 1929.

Požadavky

Seminární práce na zadané téma s částí fyzickogeografickou a sociálně geografickou.

Garant

XXX Aleš Nováček, Ph.D.