Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Planetární geografie (KGE / PLGG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / PLGG - Planetární geografie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Co je to vlastně Planetární geografie, Země v rámci sluneční soustavy a vesmíru, Vesmír, galaxie, typy vesmírných objektů, Sférické výpočty, Geografické souřadnice, Astronomické souřadnice, Pohyby Země a těles ve vesmíru, Souhvězdí a orientace na obloze, Sluneční soustava - pohyb Země a jeho důsledky, Čas, Měsíc a Země, slapové jevy a jejich důsledky, Určování poloh na Zemi (historické i moderní metody), Geofyzikální pohled na Zemi, mapování jiných těles sluneční soustavy.

Získané způsobilosti

Základní přehled o vesmíru, vesmírných jevech a procesech, základní poznatky z fyzické a matematické geografie.

Literatura

Hvězdářská ročenka. Internet. JAKEŠ, P.:. Planeta Země, Mladá Fronta. 1984. ČAPEK, R.:. Planetární geografie. Praha, Karolinum, 82 s. 1992. KAC, J. G. a kol.:. Planety očima geologů. Praha, SNTL, 171 s. 1991. HAWKING, S. W.:. Stručná historie času. Praha, Mladá Fronta, 202 s. 2007. ALLEN, C. W.:. The Universe. National Geographic Society, Washington. 1999. BRÁZDIL, R. a kol.:. Úvod do studia planety Země. Praha, SPN, 365 s. 1988. REES, M. (ed.):. Vesmír. Euromedia Group, Praha, 512 s., 2006. KOPAL, Z.:. Vesmírní sousede naší planety. Praha, Academia, 227 s. 1987.

Požadavky

Seminární práce, návštěva Hvězdárny a planetária v Českých Budějovicích.

Garant

Ing. Bc. Miloš Tichý

Vyučující

Ing. Bc. Miloš TichýMgr. Martin BLAŽEKIng. Bc. Miloš Tichý