Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management v cestovním ruchu (KGE / PMCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / PMCR - Projektový management v cestovním ruchu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- 1-4) teoretické aspekty cestovního ruchu a rekreace, přírodní faktory ovlivňující cestovní ruch a rekreaci, sociální faktory ovlivňující cestovní ruch a rekreaci, jejich formy a subformy, oblasti a podoblasti a typy areálů cestovního ruchu v ČR; 5) aktéři v cestovním ruchu a rekreaci; 6-7) hodnocení cestovního ruchu a rekreace v území, souvislosti cestovního ruchu a lokálního rozvoje; 8) vybrané kapitoly z historie cestovního ruchu a rekreace v jižních Čechách a zvláště na Šumavě s trendy současného vývoje; geografická charakteristika Šumavy; 9) kolize cestovního ruchu a ochrany přírody a krajiny na Šumavě; 10-13) příhraniční spolupráce v oblasti cestovního ruchu a regionálního rozvoje a cestovní ruch a rekreace na Šumavě ve vazbě na politiky, programy a konkrétní projekty regionálního a lokálního rozvoj.

Získané způsobilosti

Informace o regionálním rozvoji, znalost českého prostředí, cestovní ruch historie a rozvoj v kontextu mezinárodního CR.

Literatura

GALVASOVÁ, I., BINEK, J., HOLEČEK, J., CHABIČOVSKÁ, K., SZCZYRBA, Z. (2008):. ): Průmysl cestovního ruchu. 1. vydání, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Praha, 264 s. VYSTOUPIL, J. a kol. (2010):. Atlas cestovního ruchu České republiky. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Praha, 156 s. Atlasy dějepisné. INDROVÁ, J. (2004):. Cestovní ruch. Oeconomica, Praha. ISBN 9788024515694. Česká centrála cestovního ruchu: http://www.czechtourism.cz/. ČSÚ: Statistické ročenky, http://www.czso.cz/. KUNC, J., TOUŠEK, V., VYSTOUPIL, J., DANĚK, P., KLAPKA, P., MULÍČEK, O., SEIDENGLANZ, D., SZCZYRBA, Z., VANČURA, M., VĚŽNÍK, A., VITURKA, M., TONEV, P. (2008):. Ekonomická a sociální geografie. 1. vydání, Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., Plzeň, 411 s. PALATKOVÁ, Z., ZICHOVÁ, J. (2011):. Ekonomika turismu: turismus České republiky: vymezení a fungování trhu turismu, přístupy k hodnocení významu a vlivu turismu, charakteristika turismu České republiky. Grada, Praha. Jihočeská centrála cestovního ruchu: http://www.jccr.cz/. KS ČSÚ: http://www.czso.cz/xc/redakce.nsf/i/home. HENDL, J. (2012):. Kvalitiativní výzkum: základní teorie, metodiky a aplikace. Portál, Praha, 407 s. VYSTOUPIL, J. a kol (2007):. Návrh nové rajonizace cestovního ruchu ČR. Masarykova univerzita, Brno. Různé geografické a historické publikace o jednotlivých státech střední Evropy. ORIEŠKA, J. (2010):. Služby v cestovním ruchu. Idea servis, Praha. PÁSKOVÁ, M. (2008):. Udržitelnost rozvoje cestovního ruchu. Gaudeamus, Hradec Králové. FIALOVÁ, D. (2013):. Vnímání destinace cestovního ruchu vybranými aktéry - metodické přístupy. Akutální problémy cestovního ruchu. Vysoká škola polytechnická Jihlava, s. 37-42.

Požadavky

Studenti vypracují odprezentují seminární práci, splní 80 % účast na seminářích a zápočtový test.