Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie sídel-přístupy a aplik. do VS (KGE / SGVG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / SGVG - Geografie sídel-přístupy a aplik. do VS, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geografie venkovských sídel a venkovského osídlení2. Strategický a územní rozvoj venkovských sídel, obcí a osídlení venkovských mikroregionů3. Geografie osídlení periferních oblastí4. Stabilizace a strategický a územní rozvoj osídlení periferních oblastí5. Geografie suburbánních sídel a zázemí měst6. Strategický a územní rozvoj suburbánních sídel, obcí a zázemí měst7. Geografie rekreačních sídel, včetně chatových osad8. Strategický a územní rozvoj sídel, obcí a mikroregionů s rekreační funkcí, včetně rozvoje chatových osad9. Geografie městysů a městeček10. Strategický a územní rozvoj městysů a městeček11. Geografie měst a velkoměst (urbánní geografie)12. Strategický a územní rozvoj měst a velkoměst13. Geografie sídelních systémů14. Strategický a územní rozvoj sídelních regionů a aglomerací

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.)

Literatura

Toušek, V., Kunc, J., Vystoupil, J. et al. (2008):. Ekonomická a sociální geografie. Aleš Čeněk, Plzeň. Jednotlivé typy sídel, osídlení a aplikace pro veřejnou správu budou představeny s pomocí publikací přednášejícího (věnovaných aglomeracím, městům, zázemí měst, venkovským sídlům, chatovým osadám, periferním oblastem, gentrifikaci a suburbanizaci) dostupných na webu katedry geografie a ještě dalších publikací dostupných na internetu. Jones, H.R. (1990):. A Population Geography. Harper and Row, London. časopisy: Urbanizmus a územní rozvoj, Regionální rozvoj mezi teorií a praxí, Urban Studies, Cities, Landscape and Urban Planning. Hampl, M. (2005):. Geografická organizace společnosti v České republice. PřF UK, Praha. Bašovský, O., Mládek, J. (1989):. Geografie obyvatelstva a sídiel. Učební texty UK Bratislava. Kaplan, D.H., Holloway, S. (2014):. Urban Geography. 3rd Edition, Wiley, London.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, zpracování a prezentace seminární práce.

Garant

doc. RNDr. Jan Kubeš, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jan Kubeš, CSc.