Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z fyzické a soc. geogr. (KGE / TCFSG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / TCFSG - Terénní cvičení z fyzické a soc. geogr., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci předmětu budou ukázány studentům vybrané prvky, struktury a jevy v krajině, probírané předtím teoreticky v předmětech fyzické geografie. Ukázky vybraných geomorfologických, hydrologických či biogeografických jevů v krajině, budou provedeny měření vybraných meteorologických a hydrologických prvků v terénu, seznámení s vybranými terénními metodami fyzické geografie. Návštěva meteorologické stanice.V oblasti sociální geografie budou provedeny ukázky vybraných projevů především z geografie sídel, průmyslu, dopravy a územního plánování a rozvoje. Návštěva významného podniku, suburbií a příměstské krajiny. Návštěva pracoviště územního plánování.

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

STRAHLER, A., STRAHLER, A. (2004):. Laboratory Manual for Physical Geography. J. Wiley and Sons, N. Y., 369 p. literatura uvedená v předchozích předmětech fyzické a sociální geografie. FLOWERDEW, R., MARTIN, D. (1999):. Methods in Human Geography: a guide for students doing a research project. Longman, Harlow, 296 s. KNEALE, P. E. (1999):. Study Skills for Geography Students. Arnold, 276 s.

Požadavky

Studenti splní praktické úkoly v terénu, vypracují referát k zadanému tématu a vypracují závěrečnou práci ze cvičení

Garant

Mgr. Jiří Rypl, Ph.D.Mgr. Michal Vančura, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Rypl, Ph.D.Mgr. Michal Vančura, Ph.D.