Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z fyzické geografie (KGE / TCFZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / TCFZ - Terénní cvičení z fyzické geografie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je ukázat studentům vybrané prvky, struktury a jevy v krajině, probírané předtím teoreticky v předmětech fyzické geografie. Ukázky vybraných geomorfologických, hydrologických či biogeografických jevů v krajině, měření meteorologických a hydrologických prvků v terénu, seznámení s vybranými terénními metodami biogeografie a geomorfologie. Návštěva meteorologické stanice a pracoviště ochrany přírody a krajiny.

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Herber, V.:. Cvičení z hydrologie. Učební texty vysokých škol. SPN, Praha, 94 s. 1984. Kříž, V., Schneider, B., Tolasz, R.:. Cvičení z meteorologie, klimatologie a hydrologie. Učební texty vysokých škol, Nadace Beskydy, Ostrava, 97 s. 1994. Bradshaw, M., Weaver, R.:. Foundations of Physical Geography. Wm. C. Brown Communications, Dubuque, 433 p., 1995. Netopil, R. a kol.:. Fyzická geografie I. SPN, Praha, 273 s. 1984. Geografická a vlastivědná literatura o navštíveném území. Kunský, J., Louček, D., Sládek, J.:. Praktikum fyzického zeměpisu. ČSAV, Praha , 263 s. 1959.

Požadavky

Splní praktické úkoly v terénu, vypracují referát k zadanému tématu.

Garant

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.Mgr. Jiří Rypl, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.Mgr. Jiří Rypl, Ph.D.