Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z kartografie (KGE / TCKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / TCKZ - Terénní cvičení z kartografie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prověření a praktické doplnění získaných poznatků a dovedností z předmětu "Základy kartografie, kartometrie a topografie" při práci v terénu. Procvičována vybraná témata z kartografie, topografie, kartometrie a geodézie - orientace v terénu podle mapy a leteckého snímku, čtení a interpretace map, konfrontace map se skutečným stavem v terénu, určování směrů, azimuty, odhady a výpočty výšek, sklonů a vzdáleností, polohopisná a výškopisná geodetická měření, základy práce s GPS.

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Starostin, I. I., Birulja, A. L.. Praktická cvičení z kartografie se základy topografie. Naše vojsko, Praha, 168 s. Doušek, F.. Geodézie. Praktická cvičení. VŠZ, Brno, 146 s. Vobořilová, P., Skořepa, Z.. Geodézie 1, 2 (Návody na cvičení). Vydavatelství ČVUT, Praha 130 s. Úvod do studia planety Země. SPN, Praha, 365 s. Geografická kartografie. SPN, Praha, 373 s. Farkašovský, J. a kol.. Geo-Topo: Príručka pre geodetov a topografov. Alfa, Bratislava, 569 s.

Požadavky

Splní praktické úlohy v terénu.

Garant

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.