Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urb. geogr. a územní rozvoj měst, aglom. (KGE / UGMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / UGMA - Urb. geogr. a územní rozvoj měst, aglom., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geografická poloha měst, aglomerací, čtvrtí měst2. Vymezení měst (intravilánu),aglomerací, sídelních regionů, čtvrtí měst3. Prostorová struktura měst a aglomerací I.4. Prostorová struktura měst a aglomerací II.5. Procesy proměňující prostorovou strukturu měst a aglomerací I.6. Procesy proměňující prostorovou strukturu měst a aglomerací II.7. Infrastruktura měst a aglomerací I.8. Infrastruktura měst a aglomerací II.9. Infrastruktura měst a aglomerací III.10. Estetická kompozice měst a jejich čtvrtí I.11. Estetická kompozice měst a jejich čtvrtí I.12. Územní plánování a řízení měst a aglomerací v ČR13. Strategický plán rozvoje měst (a aglomerace)14. Vymezení, typologie a charakteristika aglomerací, velkoměst, středně velkých a menších měst ČR

Získané způsobilosti

Způsobilositi studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Woods, M.:. Rural Geography: Processes, Responses and Experiences in Rural Restructuring. Sage Publications, 330 s., 2005. Blažek, J., Uhlíř, D.:. Teorie regionálního rozvoje. Karolinum, Praha, 211 s., 2002. Hall, P.G.:. Urban and Regional Planning. Routledge, 248 s., 2002. Kubeš, J, a kol.:. Urbánní geografie Českých Budějovic a Českobudějovické aglomerace I a II. Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica, asi 400 s. 2009. Kubeš, J., Perlín, R.:. Územní plánování pro geografy. Praha, Karolinum, 89 s., 1998.

Požadavky

Vypracování seminární práce.

Garant

doc. RNDr. Dagmar Popjaková, Ph.D.