Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zákl. kartografie, kartometrie a topogr. (KGE / ZKTZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / ZKTZ - Zákl. kartografie, kartometrie a topogr., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kartografie jako věda, Dějiny kartografie I2. Dějiny kartografie II3. Mapa4. Matematická kartografie I5. Matematická kartografie II6. Geodetické základy pro tvorbu map7. Kartografická generalizace a typy/druhy, kartografické vyjadřovací prostředky8. Složky a prvky mapy s topografickým obsahem9. Tematická kartografie I10. Tematická kartografie II11. Mapám příbuzná zobrazení12. Topografie, kartometrie, užití map13. Kartografická díla současnosti, jejich hodnocení a výběr14. Katastr nemovitostí (KN) České republiky

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Čapek, R.:. Geografická kartografie. Praha, SPN, 1992.

Požadavky

Vypracují a odevzdají minimálně 6 zadaných kartografických cvičení. Splní docházku na cvičení (85%).ypracují a odevzdají minimálně 6 zadaných kartografických cvičení. Splní docházku na cvičení (85%).

Garant

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.