Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy přírodovědy III - nebiologické (KGE / ZPNP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / ZPNP3 - Základy přírodovědy III - nebiologické, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podmínky života na Zemi a neživá příroda, Úvod do Fyzické geografie.2. Tvar a umístění Země ve Vesmíru3. Pohyby Země a jejich důsledky, Orientace na Zemi4. Atmosféra, počasí a podnebí5. Rozdělení zásob vody na Zemi, voda pevnin, voda v mořích a oceánech6. Zemská kůra, pohyby litosférických desek7. Exogenní činitelé reliéfu, strukturní tvary, orografie8. Vznik, struktura a význam půd9. Ekosystémy a jejich hierarchie, biomy10. Globální fyzicko-geografické problémy, územní ochrana přírody, krajiny a životního prostředí11. Základy obecné kartografie12. Mapování a současné mapy, Orientace v přírodě13. Shrnutí základních FG charakteristik Evropy a ČR14. Základní FG charakteristika regionu Jižní Čechy, FG charakteristika modelového regionu

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu (viz.) a obsahu předmětu (viz.).

Literatura

Nový, S.:. Fyzikální část přírodovědy. Praha, SPN, 1989. Chábera, S. - Rozkopal, J.:. Vybrané problémy přírodních věd pro posluchače učitelství 1. st. ZŠ, IV. díl. České Budějovice, PF JU, 1997. Rozkopal, J.:. Vybrané problémy přírodních věd pro posluchače učitelství 1. stupně ZŠ, I. díl. České Budějovice, PF JU, 1994.

Požadavky

Odborný a metodický základ disciplin fyzické geografie, astronomie pro výuku na 1. stupni ZŠ podle stávajících učebních programů - zaměření na teorii včetně procvičování didaktické a praktické aplikace znalostí.

Garant

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.