Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy regionálního rozvoje (KGE / ZRRZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / ZRRZ - Základy regionálního rozvoje , Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní východiska a principy regionálního rozvoje, 2. vývoj regionálního rozvoje a regionálních disparit na území ČR a Evropy, 3. Aktuální témata regionálního rozvoje, 4. Strukturální fondy EU a jejich vliv na regionální rozvoje, 5. Zpracování rozvojových plánů a rozvojových strategií, 6. Regionální rozvoj městských oblastí, 7. regionální rozvoj venkovských oblastí

Získané způsobilosti

Způsobilosti studenta po absolvování předmětu vycházejí zejména z cílů předmětu a obsahu předmětu.

Literatura

HAMPL, M. a kol.:. Realita, společnost a geografická organizace: hledání integrálního řádu. Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta, Praha, 110 s. 1998. STIMSON, R. J.:. Regional economic development: analysis and planning strategy. Berlin, Springer, 452 s. 2006. WOKOUN, R., MALINOVSKÝ, J., DAMBORSKÝ, M., BLAŽEK, J. a kol. :. Regionální rozvoj (Východiska regionálního rozvoje, regionální politika, teorie, strategie a programování), Praha, Linde, 475 s.2008. BLAŽEK, J., UHLÍŘ, D.:. Teorie regionálního rozvoje - nástin, kritika, implikace. Praha, Karolinum, 212 s. 2011.

Požadavky

Zpracování skupinových seminárních projektů týkajících se analýzy a hodnocení rozvojových strategií a plánů rozvoje vybraných měst a regionů.

Garant

RNDr. Stanislav Kraft, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Stanislav Kraft, Ph.D.RNDr. Jan Pileček, Ph.D.