Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební pedagogika (KHV / PED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / PED - Hudební pedagogika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hudební pedagogika jako vědní obor, její obsah, výzkumné záměry 2. Hudební kultura a místo hudebního vzdělávání v ní 3. Pedagogická dimenze hudby, její estetické a společenské funkce, závěry pro hudebně výchovnou praxi 4. Zákonitosti hudebně výchovného procesu 5. Principy účinných koncepcí všeobecné hudební výchovy 6. Vývojové tendence hudební výchovy ve světové i naší historii 7. Podstata různých užívaných intonačních metod 8. Orffův Schulwerk a jeho česká adaptace 9. Maďarský hudebně výchovný systém Zoltána Kodálye 10. Charakteristika hudebně výchovného systému D. B. Kabalevského 11. Systém Edgara Willemse 12. Systém Maurice Martenota 13. Systém M. Cazabo - Cone

Získané způsobilosti

Absolvent získá teoretický základ pro řešení specializovaných didaktik hudebního vzdělávání především na 2. stupni základních škol a bude schopen uplatnit principy účinných koncepcí všeobecné hudební výchovy.

Literatura

Hurník, I. - Eben, P.:. Česká orffova škola. Praha, Supraphon, 1969. Sedlák, F.:. Didaktika HV pro II. st. ZŠ. Praha, SPN, 1980.

Požadavky

Student si osvojí látku probíranou v přednáškách, pro studium použije doporučenou literaturu, zpracuje referáty týkající se jednotlivých témat a úspěšně vykonají dílčí zkoušku.

Garant

PaedDr. Jan Holec, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jan Holec, Ph.D.