Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěvecká výchova I (KHV / PĚVP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / PĚVP1 - Pěvecká výchova I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Tvoření hlavového tónu 2. Pěvecké dýchání 3. Měkké nasazování tónu 4. Vyrovnávání vokálů 5. Artikulace 6. Pěvecké dělení slov 7. Frázování 8. Hlasová hygiena 9. Rozšiřování hlasového rozsahu 10. Přednes písní ve vztahu k obsahu 11. Zpěv unisono, ve dvojhlasu i trojhlasu 12. Intonace stupnic, intervalů, melodických rozkladů akordů 13. Opakování zvládnutého písňového materiálu 14. Sólové předvedení jednotlivců k získání zápočtu.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu bude připraven k vyučování hudební výchovy na 1. st. ZŠ po stránce vlastního hlasového projevu, tj. získá dovednosti k technicky správnému zpěvu

Literatura

Učebnice hudební výchovy pro ZŠ. Zpěvníky.

Požadavky

Studenti si osvojí techniku pěveckého dýchání,, tvoření tónu, artikulace a frázování, získají dovednosti v intonaci, tj. zpěvu "z listu", osvojí si v praxi reprodukci notového rytmu a naučí se užívat dirigentská gesta potřebná pro řízení kolektivního zpěvu. K tomu bude směřovat jejich aktivita v seminářích, kde budou pracovat s repertoárem písní vhodných v jednotlivých ročnících 1. st. ZŠ.

Garant

Mgr. Elvira GADŽIJEVA

Vyučující

Mgr. Elvira GADŽIJEVA