Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázový systém Access (KIN / ACS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / ACS - Databázový systém Access, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod. Základní pojmy. Návrh databáze, modely.2. Prostředí MS Access. Struktura databáze v Accessu. Návrh tabulky. Datové typy. Formát, maska, ověření dat.3. Primární klíč, cizí klíč, indexy. Relace, kardinality, integritní omezení.4. Oprava struktury databáze. Prohlížení a oprava dat.Vyhledávání údajů. Třídění dat. Filtry5. Dotazy výběrové, akční, křížové. Parametrické dotazy. Návrh dotazu pomocí průvodce a návrhového režimu.6. Složitější dotazy, seskupování, agregační funkce. Spojování tabulek.7. Úvod do jazyka SQL. Výběrové dotazy8. Tiskové sestavy. Formát, seskupování dat.9. Formuláře. Návrh pomocí průvodce. Úprava vzhledu.10. Formulářové ovládací prvky. Návrhové zobrazení.11. Úvod do VBA. Konstanty, proměnné. Jednoduché příkazy. Podmíněné příkazy.12. Příkazy cyklu. Procedury a funkce ve VBA.13. Obsluha formulářů, ovládání formulářových prvků pomocí VBA.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude schopen navrhovat, vytvářet a spravovat základní databázové aplikace v prostředí MS Access pro osobní potřebu i pro potřeby školy či malé firmy. Bude se orientovat v problematice tvorby formulářů, sestav, relací a jednodušších SQL dotazů.

Literatura

Viescas, J. Mistrovství v MS Access 2003. Praha: Computer Press, 2005. Rachačová, H. MS Access 2003 pro školy 1. Kralice na Hané: ComputerMedia, 2005. Rachačová, H. MS Access 2003 pro školy 2. Kralice na Hané: ComputerMedia, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích.Návrh databáze v MS Access obsahující alespoň 3 propojené tabulky, hlavní + aspoň 3 další formuláře, 2 tiskové sestavy

Garant

RNDr. Hana Havelková

Vyučující

RNDr. Hana Havelková