Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Asistentská praxe (KIN / APNA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / APNA - Asistentská praxe, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Student sám či ve skupince navštěvuje výuku informatiky na ZŠ Grünwaldova (2015: čtvrtek od 10 h, 4. třída). Je možné si vybrat jinou vhodnou školu a učitele (musí jít o učitele 1. stupně). Praxe musí být předem schválena vedoucím katedry.2. V průběhu semestru student dochází na školu a pomáhá učiteli v jeho práci (příprava výuky, asistence při výuce, suplování, příp. vlastní výuka).3. Seznamuje se s životem školy a se školským prostředím:elektronické zpracování pedagogické dokumentacekomunikace školy s rodičovskou veřejnostívyužití technologií ve výuce (v jiných předmětech)technické zabezpečení výuky informatikypomoc při přípravě pomůcekpříprava počítačové učebny

Získané způsobilosti

Absolvent praxe bude lépe rozumět problematice výuky informačních technologíí a obsahu povolání pedagoga. Osvojí si základy pedagogických dovedností v roli asistenta učitele nebo ICT specialisty.

Požadavky

Vykonání praxe v předepsaném rozsahu. Vedení pedagogického deníku, ve kterém posluchač provádí popis vlastní činnosti nebo výsledky pozorování činnosti učitele či žáků.Splnění těchto požadavků potvrzuje dohlížející učitel.

Garant

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.