Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika informatiky a výpoč. techn. I (KIN / DIV1D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / DIV1D - Didaktika informatiky a výpoč. techn. I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní didaktické kompetence učitele2. Cíle výuky ICT3. Formy a metody výuky v počítačové učebně4. Jednotlivé tematické celky: psaní textů, kreslení obrázků, užití Internetu5. Základy algoritmizace6. Práce s informacemi, práce s daty7. Příprava učitele na vyučování8. Využití učebnice9. Vedení vyučovací hodiny10. Formy organizace práce (skupinová, projektová výuka, individualizace výuky),11. Chyba a její využití ve vzdělávacím procesu.12. Hodnocení žáka.13. Výuka orientovaná na kompetence.14. Tvorba kurikula.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být schopen rozumět terminologii a cílům výuky, orientovat se v jednotlivých tematických celcích, ovládat vyučovaný software, didakticky zpracovat téma pro výuku na počítači, metodicky připravit vyučovací jednotku, řídit vyučování na počítači.

Literatura

Roubal, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy,praktická učebnice. Brno: Computer Press, 2010. ISBN 978-80-251-3227-2.VANÍČEK, J., ŘEZNÍČEK, P. MIKEŠ, R. Informatika pro základní školy a víceletá gymnázia, 1.-3. díl. Brno: Computer Press, 2004. Vladimír Němec, Libuše Kovářová, Michal Jiříček, Pavel Navrátil. Informatika pro ZŠ - 1. díl . Computer Media, 2008. VANÍČEK, J. Metodická příručka k učebnici Informatika pro základní školy a víceletá gymnázia. trojdílná sada. Brno: Computer Press, 2004.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Vypracování dvou krátkodobých úkolů.Vypracování seminární práce - výukové pomůcky nebo výukového projektu pro výuku ICT.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.