Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika informat.a výpočet.techniky II (KIN / DIV2D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / DIV2D - Didaktika informat.a výpočet.techniky II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifika výuky jednotlivých tematických celkůPráce s různými typy dat (text, grafika, zvuk, video)práce s texty, typografie, formátování, vkládání objektůpráce s grafikou, vektorovou a bitmapovouvyhledávání informací a komunikace na Internetuhromadné zpracování dat, tabulky, grafy a databázepublikování informací, web a počítačové prezentacepočítač a péče o něj: hw, sw, sítěinformatika, programování, reprezentace dat v PC a digitalizaceochrana počítače, dat a zdraví uživatele, antivirová ochrana a uživatelská právatechnologie a společnost, autorská práva, společensky nebezpečné jevy2. Tvorba kurikulaZískání kompetencí stanovovat cíle výuky, výuka pojmů.Příprava na vyučovací hodinuTvorba a výběr pracovních souborůSestavování kurikula hodiny i delších tématických úsekůProjektová výuka a její příprava

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen řídit hodinu, tvořit kurikulum, připravit vyučovací hodinu, diagnostikovat chyby žáků, rozumět cílům výuky v jednotlivých oblastech ICT.

Literatura

Kovaliková, S. Integrovaná tématická výuka: model. Kroměříž, Spirála, 1995. FONTANA, D.:. Psychologie ve školní praxi. Praha: Portál, 2003. 384 s. ISBN 80-7178-626-8. učebnice informatiky a ICT pro ZŠ a SŠ. Brdička, B. Vliv technologií na rozvoj lidského myšlení. 1998. Černochová, M. - Komrska, T. - Novák, J. Využití počítače při vyučování. Praha: Portál, 1998. 1998.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Vystoupení na semináři s krátkou prezentací na téma výuky informačních technologií.Vypracování seminární práce - programu v dětském programovacím prostředí.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.