Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elementaristika práce s elektr. inform. (KIN / EEIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / EEIA - Elementaristika práce s elektr. inform., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Elektronické formy informací2. Elektronický text - struktura3. Formáty elektronického textu4. Textové editační nástroje5. Styly a osnova6. Typografie odstavcová a stránková7. Objekty v textu8. Seznamy a tabulky9. Adresace informace v tabulce10. Relativní a absolutní adresace11. Obsah a formát buňky12. Výrazy, funkce13. Grafické zpracování numerických dat

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen orientovat se v prostředí standardních kancelářských programů, vytvářet a editovat textové dokumenty, pracovat s tabulkami a grafy, seskupovat integrované dokumenty s vnitřní strukturou.

Literatura

Pavlíček, J., Kapounová, J. Educational Technology. In: Information and Communication Technology in Education. Ostrava : University of Ostrava, 2004. Brdička, B. Role Internetu ve vzdělávání. Praha: UK, 2003. Beneš, P., Rambousek, Vl., Fialová, I. Vzdělávání pro život v informační společnosti I. Praha : Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2005. Beneš, P., Rambousek, Vl., Fialová, I. Vzdělávání pro život v informační společnosti II. Praha : Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Vypracování všech krátkodobých úkolů (z týdne na týden).Zvládnutí dvou praktických testů v průběhu semestru (zpracování elektronického textu; manipulace s textovými a numerickými daty v tabulkovém prostředí.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michala Kotlasovádoc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.Mgr. Michala Kotlasová