Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační kriminalita v pedagog. praxi (KIN / IKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / IKP - Informační kriminalita v pedagog. praxi, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s náplní předmětu2. Všeobecný přehled informační kriminality a její důsledky pro jedince a stát3. Legislativa řešící informační kriminalitu4. Informační kriminalita v souvislosti s dětmi a mládeží5. Porušování autorských práv - rozbor v právní rovině (trestnost, náhrady způsobené škody)6. Rizika sociálních sítí7. Rizika spojená s informačními technologiemi pro vývoj dětí a mládeže8. Typické chování deviantních osob při komunikaci s dětmi9. Typické příznaky, které doprovázejí zneužívání dítěte na internetu10. Jak řešit trestnou činnost v souvislosti s dětmi a mládeží11. Trestnost dítěte a mládeže v souvislosti s informační trestnou činností (trestně právní a občansko právní rovina)12. Rozbor oblasti kyberšikany13. Vliv školy při výchově mládeže, preventivní opatření14. Shrnutí poznatků

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl získat přehled o informační kriminalitě v teoretické rovině, měl by si být vědom rizik, které přináší informační technologie a především by měl umět samostatně účinně a preventivně působit na děti a mládež ve vztahu k informační kriminalitě. Student by měl získat základní informace pro řešení informační kriminality a to zejména pro případnou komunikaci s dětmi, mládeží a rodiči v případě, že se tito stali obětí informační kriminality a případně komunikovat s Policií ČR.

Literatura

Internetový portál www.it-znalec.cz. Zákon č. 141/1961 Sb. O trestním řízením soudním (trestní řád) ve znění posledních předpisů. Zákon č. 306/2009 Sb. Trestní zákoník ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Zpracování semestrální práce na téma Preventivní ochrana dětí a mládeže

Garant

Ing. Jaroslav Kothánek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaroslav Kothánek, Ph.D.