Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v jazyce Java - JBuilder (KIN / JBD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / JBD - Programování v jazyce Java - JBuilder, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Popis pracovního prostředí JBuilderprojekty, průvodci, návrhářinástroje, knihovny komponent, příklady2. Využívání pracovního prostředí JBuilderpoužívání content pane, project pane, files panepoužívání classes pane, structure pane, message pane a status bar3. Používání editorunavigace v editoru, výběr, formátování a vyhledávání textupoužívání zkratek při editaci kódu4. Základní tutoriályvytváření aplikacívytváření apletůpřeklad, spuštění a ladění5. Vytváření uživatelského rozhranívytvoření jednoduchého uživatelského rozhranívývoj jednoduchého textového editoru6. Vytváření uživatelského rozhranívytváření uživatelského rozhraní se zahnízděnými layoutyvytváření uživatelského rozhraní s manažerem typu GridBagLayout7. Vytváření databázových aplikacíimport a export dat z textového souboruvytváření jednoduché aplikace s připojením k SQL databázi8. Vytváření webovských aplikacívytvoření jednoduchého servletuvytváření Java Server Pagesspouštění aplikací s využitím Java Web Start9. Testování programových jednotekvytváření testů a jejich spouštění10. Práce s XML dokumentyvytváření a validace XML dokumentůtransformace XML dokumentů11. Vývoj mobilních aplikacítvorba midletů s využitím nástrojů v prostředí JBuilder12. Vývoj aplikací s GUI: CardLayout, CheckBoxControl, Password,13. Vývoj aplikací s GUI: Primes, TabbedPane, TreeCotrol14. Prezentace projektů

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude umět používat pro vývoj programů v jazyce Java integrované vývojové prostředí JBuilder. Naučí se efektivně využívat toto prostředí pro editaci zdrojového kódu, pro návrh grafického živitelského rozhraní a pro vývoj databázových, mobilních a webovských aplikací.

Literatura

Dokumentace, příklady a sada tutoriálů, které jsou součástí distribuce JBuilder 2005 Foundation a JBuilder 2005 Developer.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Úspěšné zvládnutí dvou testů v průběhu semestru.Vypracování semestrálního projektu(ů).

Garant

RNDr. Jaroslav Icha

Vyučující

RNDr. Jaroslav Icha