Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logické programování (KIN / LGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / LGP - Logické programování, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Objekty, matching, deklarativní a procedurální význam, změna pořadí cílů3. Seznamy, operátory, aritmetika4. Operace na datových strukturách5. Osm dam na šachovnici6. Řízení běhu programu7. Vestavěné procedury8. Operace na datových strukturách

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být schopen orientovat v dosud obvykle nepoznaném způsobu uvažování při tvorbě programů. Student je schopný vytvořit program založený na vztazích mezi objekty a nikoliv na postupech.

Literatura

http://kiweb.pf.jcu.cz/. Clocksin, W. F., Melish, C., S. Programming in Prolog. Splinger - Verlag, 1981. Polák, Jiří. Prolog. Grada, 1992. Bratko, I. Prolog Programming for Artificial Inteligence. Addison - Wesley, 1986.

Požadavky

Referát na zvolené téma týkající se Logického programování.Dvě písemné práceProgram v prologu na vlastní zvolené témaAktivita v hodinách

Garant

Ing. Jan Jára, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Jára, Ph.D.Ing. Jan Jára, Ph.D.