Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální technologie v předškol. vzděl. (KIN / MDTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / MDTB - Digitální technologie v předškol. vzděl., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvoj digitální gramotnosti pedagogů mateřských škol- obrázky a multimédia- práce s textem, prezentace- internet, komunikace, sociální sítě- digitální fotoaparát, video- ovládání dotykem, interaktivní tabuleSoftwarová prostředí pro dětiDigitální a robotické hračkyDidaktika práce s digitálními technologiemiIntegrace digitálních technologií do prostředí mateřské školyZdravě a bezpečně s digitálními technologiemi

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl - rozumět úloze digitálních technologií v moderním vzdělávání- umět plánovat a posuzovat rozvoj dovedností dětí při používání digitálních technologií k učení a hraní- být schopen uvažovat, jak zakomponovat digitální technologie do třídy, vybudovat digitální koutek- rozeznat, zda konkrétní technologie jsou věkově přiměřené, a posoudit možná negativa jejich použití- znát a dodržovat zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s technologiemi

Literatura

Blaho, A., Kalaš, I., Tóth, D.:. Cirkus šaša Tomáša. Bratislava: Mladé letá, 1990, ISBN 978-80-0600-174-0. Vaníček, J.:. E-learningový kurz Digitální technologie v preprimárním vzdělávání, LMS Moodle PF JU, 2013. Kalaš, I.:. Spoznávame potenciál digitálnych technológií v predprimárnom vzdelávaní. Bratislava: Ústav informácií a prognóz školstva, 2011. ISBN 978-80-7098-495-6.

Požadavky

Vytváření edukačních objektů a jednotek s uplatněním digitálních technologií, případně jejich použití v rámci konkrétní mateřské školy.Vypracování zprávy o stavu konkrétní mateřské školy v oblasti použití digitálních technologií a jejich možného rozvoje.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.