Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodolog. a pedagog.základy e-learningu (KIN / MZEE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / MZEE - Metodolog. a pedagog.základy e-learningu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Technické prostředky2. E-learning a jeho metodická specifika3. Blended learning - úloha tutora4. Moodle, registrace, přidělení rolí5. Moodle, orientace ve správě kurzů6. Pedagogická příprava e-learningového kurzu7. Skladba kurzu, lekce, didaktická hlediska8. Implementace modulů, didaktická hlediska9. Zpětná vazba, komunikace, pedagogické aspekty10. Návrh testování, ankety, pedagogická evaluace11. Úkoly a hodnocení, metodika přístupu12. Zkoušení a položková analýza, hodnocení13. Zálohování, import export dat

Získané způsobilosti

Absolvent tohoto předmětu by měl být schopen samostatně analyzovat, rozvrhnout a realizovat projekt e-learningového kurzu v adekvátním prostředí s ohledem na specifická metodická a didaktická specifika daná typem projektu.

Literatura

Young, M. Mistrovství v Microsoft Office 2003. Praha: Computer Press, 2005. Pecinovský, J. Office XP. Praha : Grada Publishing, 2004. Leipert, J. a kol. S počítačem do Evropy. Brno : Computer Press, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Vypracování všech krátkodobých úkolů (z týdne na týden).Vypracování návrhu a realizace e-learningového kurzu

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Leipert, Ph.D.Mgr. Václav ŠIMANDL