Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná pedagogická praxe (KIN / NPPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / NPPZ - Průběžná pedagogická praxe, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Počáteční náslechy s následným rozborem.Každý student připraví a odučí několik vyučovacích hodin v počítačové učebně pod vedením odborného učitele. Studenti se ve skupině střídají.Po každé odučené hodině následuje rozbor hodiny pod vedením metodika praxe.Typická témata rozboru:příprava na vyučovací hodinumotivacecíle výuky a kontrola jejich dosaženížákovská chyba a její detekcevedení vyučovací hodinyvedení projektové výukypříprava a údržba počítačové učebny

Získané způsobilosti

Student získá schopnost připravit si, vést a následně diagnostikovat jednu vyučovací jednotku. Naučí se pedagogické argumentaci a vyhledání a rozboru pedagogických situací přímo v terénu.

Literatura

Fischer, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha : Portál, 1998.

Požadavky

Studenti se zúčastňují všech náslechů, výstupů a rozborů. Vypracovávají řádné písemné přípravy na každou jimi vedenou hodinu. Vlastní výuku řádně odučí. Jsou aktivní při rozborech hodiny.

Garant

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.