Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Publikování a typografie (KIN / PATA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PATA - Publikování a typografie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

# Typografická pravidla tištěného dokumentu# Typografická pravidla pro web# Formátování dokumentu v LaTeXu, Tabulky v LaTeXu# Psaní matematických vzorců v LaTeXu, Grafika v LaTeXu# TeX, LaTeX, Základní struktura dokumentu v LaTeXu, formáty písem# LaTeX a tvorba prezentací - Beamer# XML a FO Formáty# XMLT Transformace# Principy DocBooku, publikace v DocBooku# XML na papír# XML na obrazovku# Tvorba nápovědy

Získané způsobilosti

Cíle: Předmět je určen na podporu publikační činnosti, jak veřejné, tak pro tvorbu dokumentace v oboru informačních technologii. Představuje cesty jak efektivně pracovat s moderními technikami sazby se zaměřením na využívání univerzální technologie XML.Způsobilosti: Studenti pochopí obecné typografické zásady a principy. Naučí se pracovat s nástroji pro vytváření dokumentů s vysokou typografickou úrovní pro profesionální sazbu dokumentů a publikací, se zaměřením na informační technologie.

Literatura

A Division of Microsoft Corporation. MSDN Librarary [online]. Microsoft Corporation, 2008. Kosek, Jiří. DocBook [online]. 2000/2008. 2008. Pech, Jiří. Voxcafe sro. [online]. 2000/2008. 2008.

Požadavky

Student splní předepsané úkoly, poskytnuté prostřednictvím systému eAMOS- Etask.

Garant

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.Mgr. Martin DrlíkMgr. Michala KotlasováPaedDr. Petr Pexa, Ph.D.Mgr. Radim Remeš