Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v jazyce Java II (KIN / PGJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PGJ2 - Programování v jazyce Java II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Abstrakceabstraktní metody a abstraktní třídyinterefaces2. Tvorba grafického uživatelského rozhraníbalíčky java.awt a javax.swingudálosti a model zpracování událostí v jazyce Javavnitřní třídypoužívání layout managerů3. Knihovna Java 2Dvykreslování rovinných útvarůpoužívání barev a fontůvykreslování obrázků4. Výjimkyvýjimky jako objekty v jazyce Javakontrolované a nekontrolované výjimkyvyhazování výjimek a zotavení5. Design aplikacíformulace problémuanalýza a design, objevování tříd, použití CRC karetdokumentaceprototypy a iterativní model tvorby softwarenávrhové vzory6. Případové studiesimulace vztahu mezi predátorem a kořistísimulace taxislužby7. Distribuce aplikacísoubory jarJava Web Startapplety8. Datové tokydatové toky znakové a bytovéobjektové datové tokykomprimované datové toky9. Kolekceinterfaces List, Set, Mappřehled různých typů kolekcíalgoritmy řazení, vyhledávání10. Generické programovánígenerické třídy a metodydědičnost pro generické typy11. Návrhové vzoryco jsou návrhové vzoryjazyk UML12. Návrhové vzory pro vytváření objektůThe Factory PatternThe Abstract Factory PatternThe Singleton Pattern13. Strukturální návrhové vzoryThe Adapter PatternThe Decorater PatternThe Composite Pattern14. Návrhové vzory chováníThe Iterator PatternThe Observer PatternThe Strategy PatternThe Visitor Pattern

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude schopen navrhovat a implementovat grafické uživatelské rozhraní s využitím balíčků java.awt a javax.swing. Naučí se, jak používat třídy a rozhraní pro práci s kolekcemi a datovými toky a jakým způsobem pracovat s výjimkami. Absolvent bude dále umět používat generické třídy a metody a některé vybrané návrhové vzory.

Literatura

Horstman, Cay, S., Cornell, G. Core Java 2 Volume I - Fundamentals Eight Edition. Prentice Hall PTR, 2008. Herout, Pavel. Java - bohatství knihoven. České Budějovice: Kopp, 2003. Herout, Pavel. Java - grafické uživatelské prostředí a čeština. České Budějovice: Kopp, 2001. Pecinovský, Rudolf. Myslíme objektově v jazyku Java 5.0. Grada Publishing, 2004. Pecinovský, Rudolf. Návrhové vzory. Computer Press, 2007. Barnes, David, J., Kölling, Michael. Objects First with Java, A practical Introduction using BlueJ. Third Edition. Prentice Hall / Pearson Education, 2006. Eckel, Bruce. Thinking in Java. Prentice Hall PTR, 2006. Prentice Hall PTR, 2006. Herout, Pavel. Učebnice jazyka Java. České Budějovice: Kopp, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Úspěšné zvládnutí dvou testů v průběhu semestru.Vypracování semestrálního projektu(ů).

Garant

RNDr. Jaroslav IchaIng. Tomáš KaiserBc. Pavel Vacikar

Vyučující

RNDr. Hana HavelkováRNDr. Jaroslav IchaRNDr. Hana HavelkováRNDr. Jaroslav IchaIng. Tomáš KaiserBc. Pavel Vacikar