Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování II (KIN / PGJ2E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PGJ2E - Programování II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Abstrakce. Abstraktní metody a abstraktní třídy. Rozhraní.2. Tvorba grafického uživatelského rozhraní. Knihovna AWT a Swing. Události a model zpracování událostí v jazyce Java. Vnitřní třídy. Různé typy layoutů.3. Knihovna Java 2D. Vykreslování rovinných útvarů. Používání barev a práce s fonty. Vykreslování obrázků.4. Výjimky. Výjimky jako objekty v jazyce Java. Kontrolované a nekontrolované výjimky. Vyhazování výjimek a zotavení.5. Design aplikací. Formulace problému. Analýza a design, objevování tříd, použití CRC karet. Dokumentace. Prototypy a iterativní model tvorby software. Návrhové vzory;6. Případové studie. Simulace vývoje vztahu mezi predátorem a kořistí. Simulace provozu taxislužby.7. Distribuce aplikací. Soubory jar. Java Web Start. Applety8. Datové toky. Datové toky znakové a bytové. Objektové datové toky. Komprimované datové toky.9. Kolekce. Rozhraní List, Set, Map. Přehled různých typů kolekcí. Řazení, vyhledávání.10. Generické programování. Generické třídy a metody. Dědičnost pro generické typy11. Návrhové vzory. Jazyk UML12. Návrhové vzory pro vytváření objektů. Factory. Abstract Factory. Singleton Pattern13. Strukturální návrhové vzory . Adapter, Decorater, Composite Pattern.14. Návrhové vzory chování. Iterator, Observer, Visitor.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude schopen navrhovat a implementovat grafické uživatelské rozhraní s využitím balíčků java.awt a javax.swing. Naučí se, jak používat třídy a rozhraní pro práci s kolekcemi a datovými toky a jakým způsobem pracovat s výjimkami. Absolvent bude dále umět používat generické třídy a metody a některé vybrané návrhové vzory.

Literatura

Herout, Pavel. Java - bohatství knihoven. České Budějovice: Kopp, 2003. Herout, Pavel. Java - grafické uživatelské prostředí a čeština. České Budějovice: Kopp, 2001. Pecinovský, Rudolf. Myslíme objektově v jazyku Java 5.0. Grada Publishing, 2004. Pecinovský, Rudolf. Návrhové vzory. Computer Press, 2007. Eckel, Bruce. Thinking in Java. Prentice Hall PTR, 2006. Prentice Hall PTR, 2006. Herout, Pavel. Učebnice jazyka Java. České Budějovice: Kopp, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Úspěšné zvládnutí dvou testů v průběhu semestru.Vypracování semestrálního projektu(ů).

Garant

RNDr. Hana Havelková

Vyučující

RNDr. Hana HavelkováRNDr. Hana Havelková